Skip to main content
Efterår

Efterårets inspiration

By 14. oktober 2020marts 8th, 2021No Comments

Efterår

Mange af os skal tilbringe efteråret i Danmark i år, derfor har jeg skrevet en blog om efterårets fine vejr, dejlige mad og gode aktiviteter.

Ud i det grønne

Den danske natur er særlig smuk om efteråret, de mange farver i bladene: orange, brun og grønlig. Der giver et spændende farvespil og det giver mig en særlig følelse at gå i skoven og mærke blandende knitre under ens fødder og blive fyldt op af en friskhed. Fordi, det hverken er for varmt eller koldt i vejret om efteråret.

En anden naturoplevelser i Danmark, er at finde i Sydsjælland. Det er det 45 meter høje Tårn. Der tager de besøgende 140 meter over havets overflade. Således er det højst tilgængelige punkt på Sjælland. De besøgende skal gå ad en 900 meter lang vej op til tårnet med den blændende udsigt udsigt over hele Sydsjælland. Tilbage skal man en anden vej igennem det kuperede terræn med unge og gamle træer.

En tredje naturoplevelse om efteråret er stranden, fordi du kan stadig bade, selvom du ikke er vinterbader. Samtidig, er der masser af plads til en hurtig dukkert, efterfølgende få en varm kop kakao fra termokanden og putte sig i tæpper og se ud over horisonten.

Varme retter

Når man kommer hjem fra den dejlige natur, kan man lune sig på varme retter, fordi efteråret kalder på gryderetter, supper og boller plus kakao.

Særligt cremet tomatsuppe med cremefraiche, flute og masser af smør, er et hit hos os. Ligeledes bringer kartoffelporresuppe med sprødt kylling bacon og rugbrødsknas altid glæde. Derudover, så er vegetarisk paprikagryde, yderst lækker. Den mætter og er beriget med masser af næring, fordi der er bønner, kartofler og grove grønsager. Se opskrift: https://stinna.dk/aftensmad/vegetarisk-paprikagryde.html

Græskar, både til mad og pynt

Græskar har de sidste år, fået sit indtog i Danmark, Hokkaido græskarret kan brugs til madlavning, for eksempel, hvis det kan skæres i store bådpomfrit lignende størrelser og puttes i ovnen. De smager milde, søde og nøddeagtig smag, og kan være et alternativt til kartofler eller ris.

De større og mere runde græskar typer kan bruges til udsmykning, jeg synes simpelthen det er så hyggeligt at køre en tur om aftenen og se græskar med lys.

Lær at hækle

Jeg har hæklet som barn og beundrer dem som hækler og strikker. Det er da mega fedt at kunne strikke de mørke aftener og overraske dem, du elsker allermest til jul med flotte hjemmestrikkede strømper og måske mundbind.