Skip to main content
Inspiration til 2021

Inspiration Til 2021-Oplevelser, Valentinsdag og Påske

By 9. januar 2021marts 8th, 2021No Comments

2020 har været et specielt. Nu da vi er trådt ind i et nyt år, håber vi, at alt forhåbentlig snart bliver bedre. Men selv om coronaen stadig raser, så går livet videre. Vi har alle brug for at komme lidt ud og opleve nye ting, selvom det er med restriktioner og inden for egne grænser

Ferie I Danmark

Det ser igen i år ud til, at vi må nøjes med lille Danmark til ferie. Selv med en coronavaccine på vej, vil det tage tid før den tager effekt, og vi igen kan leve normalt. Men så er det jo godt, at vores lille land har masser af oplevelser, der stadig kan bruges. Her er vores gode råd til, hvad man kan se og opleve rundt omkring i Danmark i 2021:

  1. Tag ud i naturen

Danmark har masser af smuk natur, der stadig kan besøges på trods af Corona. Tag en tur til Himmelbjerget og gå en tur omkring Julsø eller prøv at nå toppen af bakken, der står 147 meter over havets overflade. Her er der rigt skovliv, og man kan finde fugle og lækre bær i foråret og sommeren. Hvis man vil højere, så besøg Ejer Bavnehøj og Møllehøj det højeste naturlige punkt i Danmark. Her kan man gå en tur, nyde udsigten der på en god dag strækker sig helt til Lillebæltsbroen eller besøge genforeningstårnet, hvor man fra toppen kan få en fin udsigt over landet. Er man lidt mere til klatring kan man besøge Camp Adventure på Sjælland. Dette er Danmarks største klatrepark, der med sine 7,5 hektar har aktiviteter for hele familien. Da parken er udendørs holder den åbent dog med forbehold og begrænsninger i forhold til corona.

  1. Escape Rooms

File:Psycho 60 Escape Rooms Nairobi.jpg foto af Hilary Murugu, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Hvis man vil prøve noget nyt og anderledes er Escape Rooms en mulighed. Hvis man kan lide at løse gåder for at finde vejen ud, så er dette det perfekte spil at prøve. I et Escape Rooms låses du og din gruppe inde i et aflukket rum og skal sammen løse forskellige gåder for at komme ud igen. Det er en sjov og anderledes opgave, og der findes mange forskellige temaer, man kan prøve. Escape Rooms findes i de fleste større byer i Danmark. Nogle af dem er på grund af Corona lukkede lige nu, men planlægger at åbne igen 17. Januar. I Aalborg har det mindre Escape Room Get Out dog stadig åbent, hvis man har lyst til at afprøve det.

Normalt ville der på denne tid af året være masser af spændende oplevelser rundt omkring i Danmark, som til foråret ville være klar til at åbne op. Desværre gør den nuværende coronasituation det svært at forudsige, præcis hvad der kommer til at ske, og hvem der får mulighed for at åbne op. Derfor giver vi jer her noget inspiration til, hvad i kan lave derhjemme, mens vi venter på nyt om, hvad foråret bringer.

  1. Hjemmelavet chokolade

Den 14. Februar er det Valentinsdag. Da vi på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad vi må den dag, hvorfor så ikke hygge derhjemme og forsøge sig med lidt hjemmelavet chokolade? Forme kan købes i de fleste butikker, blandt andet Søstrene Grene. Derudover skal du bare bruge chokolade og dit yndlingsfyld. Smelt chokoladen, fyld formene og nyd dine yndlingssmage i din egen hjemmelavede chokolade. En sjov og måske lidt mere teknisk udfordrende opgave, der kan underholde børn og voksne i et stykke tid.

  1. Påskeklip og hygge

kristendommen, ferie, æg, påske, dekoration, fest, traditionelle, skinnende

Når foråret og påsken kommer er vi forhåbentlig ovre de værste restriktioner, men vi kommer nok stadig til at tilbringe mest tid derhjemme. Her kan man jo så bruge tiden på at lave påskeklip. Find papir, blyanter og tuscher og print nogle skabeloner online, og så er i klar til at lave den fineste påskepynt. Man kan også male æg i flotte farver for at prøve noget nyt. Jagten på chokolade i haven påskemorgen kan også stadig finde sted, så længe det kun er med familien. Måske kan man gøre lidt ekstra ud af det, og pynte haven op med den fine pynt i har lavet. På den måde får vi stadig noget ud af påsken, hvis restriktionerne varer ved.

2020 var et anderledes år, og vi ved endnu ikke, hvad der kommer til at ske i 2021. Foreløbig er vi stadig underlagt mange restriktioner, der gør hverdagen anderledes. Forhåbentlig bliver de snart løftet, så vi kan få en nogenlunde normal hverdag igen. Der går dog nok lidt tid, før vi igen kan rejse uden for Danmarks grænser, men vi kan håbe, at det snart bliver muligt at komme ud og opleve nye ting i vores skønne land. Når det sker, er vi i Tummerum klar til at hjælpe jer med ferier og overraskelser rundt omkring i Danmark. Vi sidder allerede nu klar med gode råd og et håb om, at vi snart kan give jer nye overraskelser på jeres ture med os.