Skip to main content
Jul

Juletid

By 5. december 2019marts 8th, 2021No Comments

Decembermåned

Vi er igang med decembermåned, Danmark byder på mangt og meget i denne søde juletid. Det betyder julemarkeder, julegaver, kransekager og samvær med familien.

Vi vil fremhæve, hvad vi holder allermest af i, når det er december i Danmark: julemarkeder og julegaveoplevleser.

Julemarkeder

Danmark er fuld af fine julemarkeder. som dufter af brændte mandler, æbleskiver og gløgg. Du kan komme hjem med hjemmelavede lækkerier, julepynt, mad og lokalt design. Vi vil give tips til de bedste julemarkeder efter vores mening. Skriv for mere info eller hvis du har et tip til et julemarked som vi skal besøge.

På Sjælland – julemarkeder

Grønnessegaard Gods

Det gamle gods i Hundested har igen i år et julemarked. Der er over 60 stande. De sælger alle fra lækre delikatesser, jylepynt, juletræer og designvarer. Godset er flot pyntet op til jul og det hele er bare eksklusivt. Der er entre for voksne.

Bakken

Det er ikke en år lang tradition at der er jul på Bakken. Dog er der mange weekender, hvor man kan besøge dette fine marked. Det er fra den 22 november og helt frem til den 22. december, weekender. Det du kan opleve på Bakken er over 25 boder, det kan du opleve helt gratis og der er lange åbningstider. Udover boderne er Julemanden tilstede, han har endog sit eget lille værksted. Der er også tre syngende rensdyr. Ligeledes kan du få taget et billede under den gigantisk mistelten. My kind of Christmas

Esrum Kloster

Du kan få mange franske delikatesser på dette gamle og traditionsrige markedet. Der er simpelthen også   ægte klosterprodukter. Det er Esrum Klosters egne produkter og bæredygtige lækre sager fra hele Danmark. Der er ligeledes boder med udvalgte kunsthåndværkere, de arbejder med glas, sølv, træ, uld, og keramik. I cafeen kan du få mad og en klosterøl.

Birkegårdens Haver Julemarked

Du skal tage til dette julemarked, hvis julelys er dig. Julemarkederne afholdes i alle fire advents weekender. Der er tusindvis af funklende lys og det pynter så fint haven, juleeventyr.

Tilmed er der juleboder i Juleladen, der er ligeledes masser for de mindste, der er æselridning, sløjfejagt og løbehjul, whats not to like. Der er en entre som alle skal betale.

Julemarkeder på Fyn

Julemarked i H.C. Andersens julemarked – julehygge i Odense

Her er hestevogne, julekor, små boder og karruseller. What more do you want.  Der er masser af underholdning. Også fordi der er nisser, gøglere og H.C. Andersens kendte eventyrfigurer. Ydermere er der værksteder, events, teater og live-musik. Det finder sted i juleweekenderne og alle kan komme ind gratis.

Julemarked i Nyborg

Nyborgs julemarked er fuld af julelys. Du kan købe: øl, hjemmebrygget og juleknas. Se smeden arbejde og opleve levende værksteder. Det er gratis for alle.

Ravnsborg Julemarked

Jim Lyngvild byder velkommen på Ravnsborg. Du kan finde over 40 udvalgte stande,  der er lidt af hvert: tøj, cremer, parfumer, øl, slik, vin, smykker, brugskunst og keramik. Hvis sulten melder sin ankomst kan du få pølser, ribbenstegsandwich og slutte af med pandekager.

Der vil være vikingkampe og julemanden er også på besøg. Ghita Nørby holder foredrag og der er banko den 8 december, luksus style. Der skal betales en relativ lille entre, 50 kr for voksne og 20 kroner for børn, under 2 år er gratis. Det er den 7-8 december.

Julemarkeder i Jylland

I Aalborg – æbleskiver, mandler og pariserhjul

I Aalborg er der et legendarisk og magisk julemarked. Som også i 2016 blev Aalborg kåret som Årets Juleby af Dansk Julemands Laug. Der dufter af æbleskiver og brændte mandler, når man nærmer sig. Du kan købe lidt af hvert, men jeg synes det bedste er en kop ægte glühwein med god rom. Det varmer og gør godt:) Det er gratis og varer en længere periode fra den 15 november til den 23 december.

 Cold Hand Winery

I Randers finder du et atypisk og fantastisk julemarked. Her er julestemning sikret, men ydermere får du store smags oplevelser. Du kan suse rundt i teltet og få specialvarer med hjem til julen. Det er luksus. Du kan også nyde hjemmelavede æbleskiver og en juleplatter i den rækkefølge:) Det er gratis, men kun fra den 14 december til 16 december.

Julegaver

Når julemarkederne er besøgt, er det værd at gå i krig med julegaver, og det kan være frygtindgydende i sig selv. Hvad skal man give til hvem og hvad koster det.

Vi giver selv overraskelsesgaver til hinanden, kærester i mellem, det er en måde at sørger for at skabe kvalitetstid i en travl hverdag. Samtidig får man også selv noget ud af gaven:) Vi har været på mange weekendture grundet vi har givet overraskelsesture som gaver. Sidste år gav jeg min kæreste endnu en overraskelsestur. Vi havde således en roadtrip: weekendophold og et fortryllende julemarkedet. Dette år har vi besluttet ikke at give hinanden gaver, men sammen planlægge en tur, det er hyggeligt. Lige nu går vi og snakker om mulighederne, hvor kan vi tage hen og hvad vil vi gerne. Det er spændende og sjovt, at gå og glæde sig til en tur med den person, jeg allerhelst vil på tur med.