Skip to main content
Oplevelser Midtjylland

Aarhus

By 31. oktober 2019april 11th, 2021No Comments
Farverig Sofa Aarhus

Oplevelser i Aarhus

Dette blogindlæg nævner nogle af de gratis glæder som Aarhus har at byde på. De oplevelser vi skriver om kan både nydes af  store og små – par eller familier.

Dokk1

Adresse: Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

På havnefronten finder du Dokk1, det er klart et besøg værd at kigge indenfor. Det er smukt indrettet og der er masser af lækre lænestole, hvor du kan sætte dig og nyde den fabelagtige udsigt udover vandet og finde roen. Samtidig er der et hav af muligheder og aktiviteter for store og små. Udklædning, fortællinger, interaktive medier, spil og legepladser – både inde og ude. Der er også en lille café hvor I kan få en kop kaffe.

Dokk1

Tip: Se kalender for alle tilbuddene: dokk1.dk/det-sker/arrangementer

Væksthusene

Adresse: Botanisk Have og Væksthusene Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C. 

Hvis vejret er mindre godt kan vi anbefale Væksthusene. Her kan I se og nyde de tre varme kubler som sørger for tropisk klima til det flotte planteliv – samt sommerfugle og piratfisk. Tankerne falder hurtigt hen på varmere himmelstrøg og frodige  jungler når man går rundt indenfor. Åbent fra kl 10-17.

Lige uden for ligger Botanisk have som har så meget smuk natur. Der er mange unikke planter, små broer, beroligende vandfald og interessante fugle. Du kan desuden kigge over på den Gamle By www.dengamleby.dk

Tip: Spis evt. frokost i den hyggelige gårdhave eller drik en kop varm kaffe/kakao indendørs.

Marselisborg Dyrehave

Adresse: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg.

Hvis vejret er med jer og kan I lide at fodre dyr, så er Marselisborg Dyrehave stedet.  Her kan I se både hjorte, dådyr og vildsvin. Dyrene er nemme at finde mellem træerne og på bakkerne mens I går tur. Dyrene kan ikke tåle brød og pasta, men husk at tage æbler og gulerødder med, for det elsker de. Dyrehaven ligger i Thorskoven, der er en del af Marselisborg skovene med masser af plads til leg og gode vandreture.

Tip: Der er åben fra solopgang og vi har hørt at, hvis man kommer tidligt afsted, er der en magisk stemning, hvor man kan nyde stilheden og dyrenes sjove færden i fred.

Springvandet ‘Endless Connection’

Adresse: Havnepladsen, 8000 Aarhus C. Du finder Endless Connection på strækningen mellem Toldboden og Navitas på Havnepladsen tæt på DOKK1.

I 2017 kom et kunstværk til 20 millioner kroner til syne på Havnepladsen i Aarhus. Den danske kunstner Jeppe Hein står bag. Han er inspireret af stjernehimlen over Aarhus. Det er et utraditionelt springvand, fordi der er et skiftende mønstre. Værkets maksimale størrelse er 16,2 meter x 14,4 meter med 2,3 meter høje vægge af vand.

Endless Connection

Springvandet Endless Connection

Tip: Du kan både se vandet fra afstand eller stå i midten af springvandet eller stå i det, hvis du er frisk.

Den uendelig bro 

Adresse: Varna Strand, Bellahage Strand, 8000 Aarhus C.

Den Uendelige Bro er udtænkt og udført af arkitekt Niels Povlsgaard og Johan Gjødes. Den ligger dejligt placeret ved Ballehage strand ud i Aarhus bugten. Den var en del af en udstilling i år 2015 under AROS. Der hed: ”Sculpture by the sea”, her kunne de besøgende opleve kunstværker langs Tangkrogen. Den Uendelige Bro fik lov at blive stående efter udstillingen. Og det er jo dejligt, fordi det er et smukt kunstværk i træ, hvor I både kan gå en tur og nyde synet af hav, strand og skov i skøn forening. Hvis du er frisk kan du da springe i havet fra broen (bedst i sommerperioden).

Tip: Broen lukker ned efter uge 42 og åbner op næste år igen.

 

Ringgadebroen

Adresse: Ringgadebroen, 8000 Aarhus.

Ved Godsbanen, stråler Ringgadebroen. Den er oplyst af en række store projektører. Hvis du besøger broen om aftenen kan du nyde lysinstallationen ‘Hesitation of Light’. Signe Klejs står bag og beskriver at hendes værk ændrer sine farver konstant. Værket vil stå indtil år 2023. Du kan hver aften nyde den lysende bro indtil midnat. Det er hyggeligt med lys om aftenen, hvis du spørger os, især når vi nærmere os de mørkere tider.

Tip: Broen er en del af et kreativt kvarter og hyggeligt at være en del af.