Skip to main content
Ebeltoft

Ebeltoft

By 13. november 2019november 23rd, 2019No Comments
Ebeltoft

Ebeltoft – gratis glæder

Ebeltoft er en hyggelig by, hvor der er dejlig mad og masser af kultur. Samt rigtig gode muligheder for sommerhushygge og overnatninger hos rare værter og værtinder.

Ligesom vi har givet vores bedste anbefalinger til gratis glæder i Aarhus og Aalborg i tidligere blogindlæg. Vil vi i dette blogindlæg give jer, indsigt i hvad der efter vores mening er de bedste gratis glæder i Ebeltoft.

Fregatten Jylland

Adresse: Fregatøen – S.A. Jensensvej 4, 8400 Ebeltoft.

Kendetegnet for Ebeltoft er Fregatten Jylland som du kan se på afstand helt gratis. Du kan få en fornemmelse af det flotte skib og få dig et fint billede. Hvis du vil se nærmere på det, koster det penge.

Tip: Der er en aktivitetskalender på Fregatten Jyllands hjemmeside med spændende aktiviteter.

Billede af smukt skib taget på afstand, kvikt og frit.

Den gamle Skudehavn

Adresse: Ebeltoft Skudehavn, Skudehavnen 61, 8400 Ebeltoft.

Den gamle Skudehavn i Ebeltoft ligger tæt på den gamle købstad. Der er smukke huse som er Skagen inspireret. Man kan sejle igennem Ebeltoft Vig. Det er en oplevelse, langs det kuperede terræn med smuk natur. Du kan ligeledes nyde en dejlig solopgang, fordi havnen er vestvendt.

Tip: Der er en legeplads og en krabbevæddeløbsbane. Der er et nyt havnebad som ligger ved ydermolen. Det er populært for byens beboere og gæster.

Den gamle købstad Ebeltoft

Adresse: Rådhus, Juulsbakke 1, 8400 Ebeltoft.

Gågaden er et besøg værd. Her er skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser. Hvis vejret skulle vise sig fra sin dårlige side. Er rådhuset et besøg værd med vagtstuen, molbostuen, tingstuen og den gamle fangekælder. Det er gratis.

Tip: Rådhuscafeen kan anbefales hvis I trænger til forfriskninger.Der er italiensk is -mums. Dog ikke gratis.

Glas

Adresse: Adelgade 29E, Gården, 8400 Ebletoft.

Her kan du se smuk glaskunst. Det er en rigtig fin seværdighed. Så, hvis du er på udkig efter en sjov og anderledes oplevelse, skal du lægge vejen forbi Pust Glasværksted. Det er centralt placeret, lige over for Fregatten Jylland og Glasmuseet. Her byder Christina Hellevik og Leif Møller Nielsen dig velkommen på Pust Glasværksted. Det kan give dig et indblik i glassets mærkværdige verden. Du kan opleve, hvordan man laver glaskunst efter de gamle traditioner. Det er sjovt at se, helt tæt på, det er et smukt, svært, varmt og fascinerende  håndværk. De puster glas fra mandag til fredag.

​Tip: Du kan købe lækker brugskunst som drikkeglas, kander, skåle, vaser, fade, farverige lamper og glassmykker.

Natur

Adresse: Molsvej 31, 8410 Rønde.

Ude for Ebeltoft er der naturskønne områder og sightseeingmuligheder ved nationalpark Mols Bjerge og Kalø Slotsruin. Mols Bjerge er et område fyldt med grønne områder og små finurligheder, som man kan udforske i timevis. Samt vende tilbage til igen og igen og aldrig føle man er helt færdige med. Kalø Slotsruin ligger en lille halv km ud ad dæmningen. Det er en rejse godt 700 år tilbage i tiden. Det er Danmarks længste middelaldervej, der blev anlagt samtidig med opførelsen af Kalø Slot.

Tip: Det er både unik natur som du kan opleve og spændende historie, som du kan læse om. Der er foldere på p-pladsen.

 

Kommentér på dette indlæg