Skip to main content
Oplevelser Nordjylland

Aalborg

By 2. oktober 2019april 11th, 2021No Comments
Gåtur Aalborg Nørresundby

Gratis oplevelser i  Aalborg 

Der er fuld af oplevelser i Aalborg, som ligger solidt placeret i Nordjylland, og i kække vendinger bliver kaldt for Nordens Paris. Ligesom i Paris er der masser af shopping, kultur og seværdigheder af den fede slags. Nettet bugner af gode guides til alle disse herligheder. For eksempel: https://www.campaya.dk/Danmark/Region-Nordjylland/Aalborg/9-af-de-bedste-oplevelser-og-sevaerdigheder-i-aalborg-2019.a

Og, når nu alle pengene er brugt på alt det smukke tøj, alle de fine kulturtilbud og unikke seværdigheder i Aalborg. Tilbyder denne rejseblog en gratis og skøn gåtur langs havnefronten med nogle ret unikke oplevelser og seværdigheder man kan se undervejs. Vær opmærksom på at hvis man vil ind og opleve nogle af stedernes tilbud kan det koste entré. Kom med😊

Ruteplan for gratis oplevelser langs havnefronten i Aalborg

To minutter fra det pulserende liv i Aalborgs gågade ligger havnen. Her kan du gå langs vandet med din kæreste i hånden og ånde frisk luft ind og finde roen. Her kan du blandt andet se smukke arkitekttegnede huse, en kreativ og funky bydel, broer, samt et Nørresundby i rivende udvikling. På ovenstående billede finder du vores anbefaling til en rute som I kan gå hvis I starter centralt i Aalborg omkring Nytorv, fra Vestbyen eller fra Øst. Turen kan tage alt fra 30 minutter til et par timer afhængigt af tempo og hvor meget man vil se.

Utzon Centeret

I starter turen med at gå forbi Utzon Center. En fin arkitektonisk perle på havnen i Aalborg. Arkitekt Jørn Utzon har skabt Utzon Center i samarbejde med sin søn Kim Utzon. Aalborg er Jørn Utzons hjemby. Utzon Centeret blev hans sidste værk. Han døde som 90-årig i november 2008.

Jørn Utzon Center

Utzon Center kalder sig selv for det nordiske oplevelseshus for arkitektur og design. Og der er både noget for børn og voksne. For voksne finder man primært moderne udstillinger inden for arkitektur, design og teknologi. Men det er også et rigtigt spændende sted for børnene, da man her både kan lege med LEGO, VR og Minecraft. Se eventuelt kalender over aktiviteter i Utzon Center.

Hvis I går længere op, kan I se Aalborg Universitets store nye bygning med en misundelsesværdig placering med et kæmpe vinduesparti fra kantineområdet ud til vandet.

Musikkens Hus

Længere oppe kommer musikkens hus. Det er ikke en bygning, du ser hverdag og gør at denne gåtur, adskiller sig fra andre gåture at se disse smukke bygninger.

Tip: Musikkens hus har masser af fede koncerter og oplevelser, se alt her: https://www.musikkenshus.dk/kalender/

Musikkens hus Aalborg

Der er masser af spændende aktiviteter i Musikkens Hus. Obama har lige været på besøg, det var ikke gratis, hvor nogle billetter løb op i omkring 17.000 kroner. Til gengæld så har de også gratis oplevelser at tilbyde, for eksempel er der den. 6 oktober 2019 fællessang med Hjørring kammerkor.

Fjordbyen – en kreativ bydel

Fjordbyen er en lille gemt perle i vestbyen af Aalborg og er i den grad helt sin egen. Denne bydel har en lang historie, helt tilbage til 1930´erne. Det minder mest af alt om et fristed, a la Christiania, med sin helt egen charme og karakteristika. Fjordbyen er befolket af kreative sjæle, det ligner i hvert fald ikke det gængse villakvarter. Der er meget lidt typehus og ligusterhæk her. Der er huse med hvert sit udtryk, sjove løsninger og en sprælskhed. De er forskellige i farve, form og vedligeholdelses grad. Der er ialt 122 huse. Gå en tur i området og få inspiration til din egen husudsmykning som er meget anderledes end det du ser i boligmagasiner.

Fjordbyen i Aalborg

Kulturbroen

Aalborg har sin egen kærlighedsbro som er let genkendelig på sin røde farve. Broen åbnede i marts 2017 og det er derfor forholdsvist nyt at man nu kan gå og cykle over limfjorden to steder. Hvis man går ud på midten kan man få en flot udsigt til fisk, fugle og smuk natur. Der er altid meget trafik, så et godt tip er at være vågen og passe på cykler som passerer bagfra😊

Kulturbroen Aalborg

Kulturbroen er særlig smuk om aftenen med sit røde lys

Efterårsfeeling ved Nørresundby seaside

Når du når Nørresundbysiden kan du på denne tid af året få efterårsfeeling, Her er masser af smukke træer, i gule, røde og grønne nuancer. Samtidig er du stadig tæt på vandet. Der er sågar en legeplads som er sjov, i hvert fald for vokse, og nok også for børn.

Nørresundby er i rivende udvikling, og der er de seneste år blevet bygget meget på denne side af havnen. Her kan man gå og misunde de nye lejligheders flotte havudsigt. Samt se et liv blomstre op med mennesker, børn og hunde som går tur i skøn forening.

Tip: Der er et smørrebrødsted kaldet Lille Nyhavn på Nørresundbysiden. Det er et godt sted. Og selvom det ikke er gratis er det et besøg værd.

Nørresundby havnepromenade

Nørresundby havnepromenade

Du kan komme tilbage til Aalborg ved at gå tilbage over den gamle bro, som bærer på lidt mere tung trafik.

Hvis du kunne lide dette blogindlæg, så kan det være du også kan lide vores andre blog indlæg. Vi har nemlig også andre blogindlæg på vores Tummerum rejseblog