Skip to main content
Oplevelser Nordjylland

Kajak og kano i Nordjylland

By 8. marts 2019marts 13th, 2019No Comments
Kajak og kano i nordjylland mariagerfjord

Kajak og kano i Mariagerfjord

Vi har været ude at besøge Mariagerfjordkajak i Hobro, og her er en kort fortælling om vores første møde med ejeren og ildsjælen Carsten Nørgaard som driver stedet.

badebro mariagerfjordGemt perle ved fjorden

Det var en skyet og diset morgen i starten af marts. Vi havde gennem vores netværk hørt om Carsten Nørgaard og hans kajakudlejning, men vi anede ikke hvad vi skulle forvente. Vi kørte ned gennem Hobro centrum og ikke langt fra havnen fortalte GPS’en os, at vi skulle dreje ned af en lille gemt vej. Faktisk lykkedes det os totalt at overse vejen i første omgang, og vi måtte derfor foretage en u-vending, hvilket ”GPS-damen” fortalte os over flere omgange! Vi fandt dog den lille vej som snoede sig ned forbi nogle mindre huse, hvorefter den åbnede sig op og viste os den utroligt smukke rolige fjord på denne torsdag morgen. Da vi kom nærmere kunne vi se et flot gult stuehus, som lå lige ned til vandet med sin egen badebro. Her stod der i indkørslen et stort stativ med kajakker og padelstænger, såkaldte pagajer, og så viste vi, at vi var kommet frem til det rigtige sted.

 

Kaptajnen bag stedet

Vi blev først modtaget af Carstens to små hunde, som åbenlyst var glade for at se os, og som gerne ville lege. Herefter mødte vi Carsten selv, som fremstod som en meget rolig og venlig mand af jysk statur, og som rent udseendemæssigt fik tankerne til at falde på Kaptajn Haddock fra Tintin. Efter lige at have set hinanden an kort, bød Carsten os indenfor, startende med en rundvisning på stedet.

Carsten fortalte, at han købte stedet og startede op for godt og vel 10 år siden. Han har altid elsket at være ude på at sejle, og han har som tidligere skipper altid fundet sig tilpas i sit rette element ude på vandet. Det startede egentlig med henblik på salg af kajakker og udstyr, men er sidenhen gået mere og mere over til at være et oplevelsessted med fokus på udlejning af kajak og kano samt arrangering af ture – både for privatpersoner og firmaer.

Vi kan tydeligt mærke passionen, når Carsten fortæller om hvordan han fik sat Skals å på landkortet, som værende en af de bedste og flotteste kajakruter i Danmark. Glem alt om Gudenåen som i højsæsonen er overfyldt med mennesker. Ved Skals å kan man uforstyrret opleve den skønne natur, og freden og idyllen på vandet.  Hvis man tager den lange rute, som Carsten anbefaler, så kan man endda opleve hemmelige afgreninger af åen, som Carsten beskriver som den danske udgave af Amazonjunglens flod, med tætbevoksede træer som hænger ud over vandet.

Mariagerfjordkajak Carsten Nørgaard

Carsten er indbegrebet af et naturmenneske. Det være sig generelt friluftsliv. Derfor kan han også byde på guidede vandreture og vildmarksture i det fri.  Ligeledes elsker han en god historie, og er selv særligt glad for krimier. Vi får indtrykket af at han på sine guidede vandreture kan fortælle i timevis om områdernes historie – alt lige fra hvor desertører gemte sig under krigen til skovridderhistorier.

Kajak og kano for alle

Da vi bliver vist rundt på stedet går det hurtigt op for os, at der er udstyr for rigtig mange penge.

Alt hvad hjertet begærer af kajakker, kanoer, redningsveste, pagajer og joller i forskellige størrelser og til forskellige erfaringsniveauer.  Du er velkommen her lige meget om du er nybegynder eller erfaren roer – og gæsterne svinger aldersmæssigt helt fra 2 år og op til over 80 år. Selv hvis du er bange for vand og hunderæd for at sætte dig ud i en kajak, så har Carsten en løsning til dig, hvor man kan sejle på lavt vand, tæt ved bredden, og nå bunden hele vejen på ruten. Som Carsten fortæller, er det til sammenligning langt farligere at sætte sig ud i bilen og køre en tur på motorvejen end det er at sætte sig ud i en kajak.

Der er både mulighed for at komme ud at sejle på fjorden i Hobro og på Skals å. Og man kan selv vælge mellem kajak, kyst- og toerkajak, kano og jolle med eller uden motor.

Flydende shelter

Carsten er fuld af idéer. Et af hans nyeste påfund er et såkaldt flydende shelter, hvor man kan få lov til at overnatte en nat eller to ude på vandet. Shelteret kan bedst beskrives som en simpel træhytte placeret på en tømmerflåde – se billedet.

Her kan man så på dybt vand nyde stilheden, og hinandens selskab, mens man mærker vandets gyngende bevægelser under sig. Total frihed. Og et af de mest populære og innovative tiltag som Carsten har lavet.

Flydende shelter

Flydende shelter hos Mariagerfjordkajak

Ser frem til næste besøg og prøvetur i kajak på kanogården

Vi takker Carsten Nørgaard mange gange for besøget hos Mariagerfjordkajak og glæder os allerede som små børn til næste besøg, hvor vi selv vover pelsen ud på vandet for at ro i kajak.

Følg med her på bloggen for at få andet kapitel i vores kajak-saga.

Kommentér på dette indlæg